Show & Tell met Marielle
19963
post-template-default,single,single-post,postid-19963,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Show & Tell met Marielle

Show & Tell met Marielle

Afgelopen maandag werkte Marielle voor het laatst bij Nukuhiva, na bijna twee jaar neemt ze afscheid en begint ze aan een nieuwe job als trainer. We zullen haar missen! In deze Show & Tell hebben we haar nog snel allerlei vragen gesteld over onder andere haar kledingstijl en kledingitems die ze koestert.

Wat spreekt je aan aan duurzame mode? 
“(Persoonlijke) vrijheid en menswaardigheid zijn belangrijke waarden voor me. Ik wil graag vanuit deze waarden leven en ben een aantal jaar geleden begonnen met deze te implementeren in mijn leven. Ik begon bij mijn koopgedrag. Toen heb ik een jaar lang geen kleding gekocht en na dat jaar ben ik alleen nog maar fairtrade kleding gaan kopen. Zo kwam ik bij Nukuhiva terecht. Ik vond niet alleen de kleding maar het hele bedrijf super inspirerend. Zo heb ik er twee jaar als manager gewerkt en ben ik erg dankbaar dat ik er veel geleerd heb over fair fashion.”

Wat is je favoriete spot om te shoppen?
“Nukuhiva natuurlijk =) Maar verder ook online webshops voor fairtrade kleding als watmooi.nl

Ik waardeer het heel erg dat de merken die fair produceren ook vaak pioniers zijn op het gebied van nieuwe en duurzame stoffen gebruiken voor hun kleding. Zo heb ik niet alleen eerlijke kleding maar voelen ze ook super zacht aan op mijn huid. Ik wil ook echt niks anders meer aan!”

Hoe omschrijf je je kledingstijl (en wat je aan hebt in de foto)?
“Mijn stijl zou ik beschrijven als vrouwelijk en stoer. Ik draag op de foto drie items van Kuyichi, dit merk past ook precies bij mijn stijl: Een grijze skinny jeans, een burgundy linnen top en een leren jasje van Kuyichi (mijn absolute favoriet, gemaakt van eco-leer). Deze heb ik gecombineerd met een sjaal van Karigar. Die is gemaakt van wol en wilde zijde, heerlijk zacht.”

Wat is het beste advies dat je hebt gekregen? 
“Dat de kleur van mijn ogen (groen) ook een kleur is die me heel goed staat. Zo werkt het bij heel veel mensen. Als ik dan die kleur draag, dan haalt dat meteen mijn ogen op.”

Wat is het laatste item dat je hebt gemaakt of hebt laten maken? 
“De broek die ik aan heb op de foto. Er was een naad los bij de rechterzak. Ik draag de broek heel veel en wil hem ook graag nog lang blijven dragen maar ik kan het zelf niet maken. Daarom heb ik hem laten maken zodat ik er nog langer plezier van heb.”

Heb je een shopritueel?
“Mezelf de vraag te stellen voor ik iets koop: Als ik morgen voor de kast sta, zou ik dit dan uit de kast trekken en aandoen? En volgende week? En over een maand? En over een jaar? Het is een vraag die gaat over draagcomfort èn duurzaamheid. Die helpt mij heel erg in het kiesproces.”

Wat is het laatste item dat je hebt gekregen of hebt weggegeven?
“Een paar schoenen van mijn zus. Ze had nog een paar sneakers die ze bijna niet droeg omdat ze net te klein waren. Mij passen ze perfect, had ik even geluk ;-)”

Sjaal: Karigar
Top, jeans & jas: Kuyichi Pure Goods
Riem: Alchemist
Schoenen: Mipacha

Nukuhiva werkt samen met Square1Magazine aan een treasure hunters-magazine bomvol inspiratie voor een duurzame kledingkast. We zijn benieuwd naar jouw preloved-treasures en wijden hier graag een volgende blogpost aan. Meedoen? Mail dan naar christine@nukuhiva.nl

BewarenBewaren

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.