Over
15777
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15777,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Over

Nukuhiva de winkel

Fair fashion & Sustainable products: dat is waar Nukuhiva voor staat. Nukuhiva kiest bewust voor modelabels die produceren met respect voor mens en natuur. Je vindt bij ons uitsluitend merken die fairtrade produceren. Voor deze merken is duurzaamheid vaak ook een belangrijke richtlijn. Het grootste deel van onze kleding wordt gemaakt van biologisch katoen, lyocell, hennep en andere natuurlijke materialen.

 

Of je nou op zoek bent naar iets stoers of iets chics, iets sportiefs of iets klassieks: bij Nukuhiva slaag je altijd. We hebben voor zowel dames als heren een brede collectie van verschillende kledingmerken. Daarnaast verkopen we fairtrade en duurzame accessoires. Leuk om cadeau te geven of om je outfit compleet te maken.

Kom langs bij onze winkel in Utrecht! Hier staat een enthousiast team voor je klaar. We helpen je heel graag bij je keuzes en door het beantwoorden van je vragen over onze producten.

Floortje Dessing

Floortje Dessing wordt op 31 augustus 1970 geboren in Heemstede als jongste van vier kinderen. Omdat allebei haar ouders niet autorijden, blijft de familie tijdens de vakanties altijd in Nederland. Zodra Floortje oud genoeg is, maakt ze van haar gespaarde zakgeld haar eerste buitenlandse reis. Nu, 30 jaar later en meer dan 120 landen verder, heeft ze haar droom waargemaakt door van haar passie haar beroep te maken.

 

Carrière

Floortje begint haar carrière in 1992 als DJ bij Radio Veronica. Na gewerkt te hebben voor onder andere Yorin en RTL stap ze over naar de publieke omroep, waar ze inmiddels een bekend gezicht is. In opdracht van BNN maakt ze jarenlang het populaire programma 3 op reis. In het voorjaar van 2014 start Floortje met een nieuw programma: Floortje naar het einde van de wereld. In deze reeks afleveringen bezoekt ze bijzondere mensen die ervoor hebben gekozen om letterlijk aan het einde van de wereld te gaan wonen. Met dit programma won Floortje de Gouden televizier-ring 2016. Naast het presenteren van reisprogramma’s schrijft Floortje succesvolle reisboeken en is ze samen met haar goede vriend Guido Keff eigenaar van een uitgeverij .

over_floortje6_536x484
Fairtrade

Tijdens de reizen die Floortje maakt, komt ze op de mooiste plekken ter wereld. Tegelijkertijd wordt ze regelmatig geconfronteerd met armoede en onrecht. Floortje noemt zichzelf een praktische idealist en is van mening dat het geen zin heeft om een eindeloze stroom geld de wereld in te sturen, vaak zonder te weten waar het precies terechtkomt. Het principe van fair trade heeft wel zin: mensen een eerlijke prijs voor hun producten en arbeid betalen, zodat ze zelf in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Sinds 2003 is Floortje ambassadeur voor Max Havelaar, een organisatie die zich inzet voor eerlijke handel.

 

Floortje en Nukuhiva

In 2004 verschijnt Floortjes eerste boek, 100 Wereldplekken die je gezien moet hebben. Ze besluit dat ze iets goeds wil doen met de opbrengsten ervan en start een schoolproject in Oeganda. Met het geld dat overblijft, opent ze een fairtradekledingzaak in Amsterdam. In 2008 komt daar een winkel in Utrecht bij. Met deze twee winkels wil Floortje het grote publiek kennis laten maken met het concept van ‘eerlijke kleding’.

Het eiland Nukuhiva

Waar komt de naam Nukuhiva vandaan?

Vaak horen we in de winkel: ‘Een mooie naam hoor, Nukuhiva, maar wat betekent het? Waar komt het vandaan?’ Het antwoord is eenvoudig: voor Floortje is Nuku Hiva één van de mooiste plekken op aarde. Het eiland is onderdeel van de Marquesaseilandengroep (de Markiezenarchipel) en biedt een plek op aarde waar natuur en mens met elkaar in balans leven. Floortje: ‘Het is een idyllische plek, waar het leven is zoals wij ervan dromen. Ik vind het een mooie metafoor voor wat ik met mijn winkel voor ogen heb.’

 

Marquesaseilanden

Nuku Hiva is het grootste eiland van de Marquesaseilandengroep, gelegen tussen Australië en Zuid-Amerika. Met maar 2500 inwoners is dit het dichtbevolkte eiland van de archipel. Stress, files en drukte bestaan hier niet. En verdwalen kun je er niet, want er zijn maar twee wegen.

 

Paradijs

De natuur op Nuku Hiva is nog puur en ongerept. Het ruige landschap met zeekliffen, groene valleien en watervallen, die zo hoog zijn dat het water verdampt terwijl het naar beneden stort, is adembenemend mooi. Je vindt er enorme mangobomen, maar ook tropische regenwoud. Varkens, paarden en kippen scharrelen er los rond. Kortom: Nuku Hiva is alles wat je van een ecologisch paradijs mag verwachten.