Nukuhiva op bezoek bij 46Dresses
20183
post-template-default,single,single-post,postid-20183,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Nukuhiva op bezoek bij 46Dresses

Nukuhiva op bezoek bij 46Dresses

Deze week waren we op bezoek bij het bijzondere Utrechtse initiatief 46Dresses. We kwamen een tijdje geleden met oprichtster Margo in contact en ze vertelde over haar bijzondere idee. Zij wilde de wereld verbeteren vanuit haar kledingkast, door andere vrouwen te helpen met het geven van een jurk. Ondertussen is haar idee een stichting geworden genaamd 46 Dresses, dat jurken verhuurt en jurken weggeeft aan vrouwen die door een financieel lastige tijd gaan en al lange tijd niets voor zichzelf hebben kunnen kopen.

Haar werk sprak ons aan en we gingen op zoek naar jurken die we konden schenken aan de stichting. Het werden twee jurken; een jurk van Alchemist en een jurk van Komodo. We hopen dat deze jurken via 46Dresses een mooie bestemming krijgen en de nieuwe eigenaressen erg goed zal doen.

“Deze week is het giving-week bij 46 Dresses. In totaal komen 9 vrouwen naar onze showroom toe waar nieuwe jurken, tassen en goodiebags voor ze klaar liggen. We willen ze bekleden met waardigheid en overspoelen met liefde. Calling out the gold in them. De jongste vrouw is 21, de oudste is 66. Elk verhaal even uniek, aangrijpend, vaak verdrietig maar bovenal gekenmerkt door veerkracht en hoop.” – Margo / 46 Dresses

Benieuwd naar 46 Dresses? Volg ze op Facebook of Instagram. Je kan hen onder andere supporten door een jurk te huren. Voor elke tien jurken die worden verhuurd geven ze een nieuwe jurk weg. 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.