Nukuhiva over duurzame kleding in een mini-docu
19111
post-template-default,single,single-post,postid-19111,single-format-video,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Nukuhiva over duurzame kleding in een mini-docu

Nukuhiva over duurzame kleding in een mini-docu

“De kledingindustrie is nog steeds op een-na-meest vervuilende industrie ter wereld, en dat komt met name doordat kleding steeds meer als een wegwerpartikel wordt gekocht…” vertelt Guido in deze een mini-documentaire over duurzame kleding. Vandebron en Oneworld zijn bezig met een tiendelige serie met het thema Groen Doen. Dit keer ging het over duurzame kleding en kwamen ze in onze winkel in Utrecht filmen. Aan het woord is Guido, mede-eigenaar van Nukuhiva en goede vriend van Floortje. In 2006 is hij samen met Floortje en Peter de winkel in Amsterdam gestart. Twee jaar later opende Nukuhiva een tweede winkel in Utrecht.

Het is onze passie als winkel om bij te dragen aan verduurzaming van de kledingindustrie en om mensen bewust te maken van het feit dat kleding geen wegwerpartikel is. Er gaat een hele wereld schuil achter die ene jeans of dat jurkje dat je koopt. We kunnen als consumenten de industrie een duwtje geven in de duurzame richting door zelf duurzame kleding te kopen. Bij Nukuhiva vind je labels die prachtige items maken met respect voor mens en natuur. Het grootste deel van onze kleding wordt gemaakt van biologisch katoen, lyocell, hennep en andere natuurlijke materialen. Ook wordt een deel van onze collectie gemaakt van gerecyclede materialen zoals gerecycled polyester (PET) en gerecyclede katoen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.