KUYICHI Pure Goods X BlueLOOP Originals
19545
post-template-default,single,single-post,postid-19545,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

KUYICHI Pure Goods X BlueLOOP Originals

KUYICHI Pure Goods X BlueLOOP Originals

Een tweede leven voor versleten Kuyichi Jeans. In samenwerking met Blue Loop Originals zijn versleten spijkerbroeken gerecycled tot deze warme sjaal. Recycled in Holland en knitted in Holland.

Recycle proces van jeans tot sjaal 

Worn to reborn is de missie van Blue LOOP Originals om versleten spijkerbroeken een – hoogwaardig – tweede leven te geven. Oude Kuyichi jeans zijn ontrafeld tot denimvezels. Deze vormen de basis voor het DNA van blue Loop Originals. Aan de denimvezels is gerycled wol en virgin katoen toegevoegd die met elkaar vervolgens zij gesponnen tot nieuwe garen waarvan deze prachtige sjaal is gebreid. De sjaal is verkrijgbaar voor €59,95 bij Nukuhiva in Amsterdam en Utrecht.

Wist je dat in Europa jaarlijks zo’n 640 miljoen spijkerbroeken worden verbrand of op de vuilnisbelt belanden?

About Blue LOOP Originals 

Blue LOOP Originals ontwerpt en produceert kleding van gerecycled denim. Dit duurzame kledingmerk van Nederlandse bodem wilt een statement maken tegen de groeiende berg textielafval. Hun missie luidt ‘WORN to REBORN’, waarbij versleten spijkerbroeken een hoogwaardig tweede leven krijgen door deze te verwerken tot comfortabele basics voor hem en haar.

2 Reactie's
 • Marco Pas
  Geplaatst op 18:49h, 17 november

  Goed initiatief! Ik heb broeken van beiden merken, dus die sjawl moet er ook gewoon komen. It al starts with the right mindset!

  • christine
   Geplaatst op 10:39h, 29 november

   Leuk om te horen!