INTI Knitwear - NUKUHIVA
16127
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16127,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

INTI Knitwear

"In handmade knitting there are no mistakes, just unique pieces.”
Categorie
Accessoires, Fashion
Over dit project

“In handmade knitting there are no mistakes, just unique pieces.”

Sinds 2012 zijn we de trotse verkopers van de sjaals, mutsen, wanten, vesten en truien van INTI Knitwear. INTI is in 1993 opgericht door de Nederlandse Anna Cales en Leon van den Broek.

Een groot deel van de collectie bestaat uit kleding van alpacawol, baby alpaca wol en scheerwol. De alpaca wol komt uit Peru. Daar leven de alpaca’s op 4000 meter hoogte. De baby alpaca’s worden na zes maanden voor het eerst geschoren. De wol van de jonge alpaca’s is langer en dunner dan van een oudere alpaca. Hierdoor voelt de baby-alpaca wol extra zacht op de huid.

De wol uit Peru wordt meegenomen naar Equador waar Anna en Leon de helft van het jaar wonen. Hier sturen zij 700 breisters aan die veelal vanuit hun huis de INTI items breien. Al 25 jaar werken Anita en Leon met hart en ziel in Peru en Ecuador.

De INTI items in wit, grijs en beige-tinten zijn niet geverfd maar op kleur van de vacht van de alpaca’s gesorteerd om daar wol van te maken. Anna ontwerpt elk jaar in samenwerking met de hoofd-breisters de nieuwe collectie. Leon is verantwoordelijk voor de communicatie, hij overziet de productie en logistiek. Bij Nukuhiva bekijken we elk jaar tijdens het inkoopmoment voor de wintercollectie de nieuwe items van INTI en kiezen dan welke items we in de winkel willen verkopen en hoeveel. Dit wordt dan speciaal voor ons gebreid. Inti maakt zo voornamelijk alleen wat er wordt besteld door winkels en voorkomt hiermee overschot.

Een van de redenen waarom wij zo fan zijn van INTI is omdat het hele proces van stof tot eindproduct inzichtelijk is. Anna en Leon zijn betrokken bij alle stappen en doen veel in eigen beheer, zoals het inkopen van de wol en het verven.

Dit is een van de makers van de INTI collectie

 

 

Backstage in Equador bij INTI Knitwear