Voor vandaag een (h)eerlijk recept uit De Groene Garde
17030
post-template-default,single,single-post,postid-17030,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Voor vandaag een (h)eerlijk recept uit De Groene Garde

Voor vandaag een (h)eerlijk recept uit De Groene Garde

Winterse witlofsoep met een bereidingstijd van 40 min.

Benodigdheden:

  • 6 stronken witlof…
  • 3 preien
  • 2 uien
  • 2 aardappels
  • scheut olijfolie
  • 2 laurierbladeren
  • 1 liter groentebouillon
  • 125 ml (soja)room
  • snuf cayennepeper
  • paar takjes bladpeterselie
  • zout uit de molen

Snij de witlofstronken in repen, snij de prei in ringen en snipper de uien. Schil de aardappels en snij ze in blokjes. Verwarm in een grote pan de olijfolie en bak de ui, prei en de witlof ongeveer 5 minuten zachtjes. Schep regelmatig om. Voeg de aardappels, laurierbladeren en 1 liter groentebouillon toe. Laat de groenten ongeveer 25 minuten zachtjes koken in de pan (met deksel). Haal de laurierbladeren eruit. Pureer de soep met een staafmixer (of blender). Breng de soep opnieuw aan de koek. Roer de (soja)room erdoor en breng op smaak met zout en cayennepeper. Schep de soep in vier diepe borden. Hak de bladpeterselie fijn en strooi deze over de soep.

Eet smakelijk voor vanavond, we zijn benieuwd hoe het gesmaakt heeft.

Laat het ons weten!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.