Nukuhiva’s Winter favourites – Hemp Hoodlamb
20606
post-template-default,single,single-post,postid-20606,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Nukuhiva’s Winter favourites – Hemp Hoodlamb

Nukuhiva’s Winter favourites – Hemp Hoodlamb

Hello colder days! Maak kennis met de bijzondere merken in onze winkels en Nukuhiva’s ‘winter favourites’. Met dit keer de winterjassen van Hemp Hoodlamb.

Hemp Hoodlamb

Sinds 2010 verkopen we de warme hennep winterjassen van het Nederlandse Hemp Hoodlamb. Doug Mignola – een van de oprichters – startte in 1993 met een jasje van hennep voor na het surfen op de Noordzee. Hennep groeit snel (3,5 meter in 3 maanden!), heeft geen pesticiden nodig en heeft 80% minder water nodig dan katoen. Maar de stof is een beetje stug en stevig. Doug dacht, dat zijn ideale eigenschappen voor een jas.

Ondertussen is het merk in 24 jaar uitgegroeid – mede doordat de rapper Snoop Dog een HHL jas op MTV droeg ; ) – tot een internationale koploper in duurzaamheid waarbij het gebruik van hennep nog steeds centraal staat. De jassen zijn ook volledig vegan.

Voor de winterjassen wordt naast hennep gebruik gemaakt van biologisch katoen en gerecycled polyester voor de voering. Ze zijn water- en wind-afstotend en staan bekend om hun warmte en lange levensduur. De buitenste laag van de jassen zijn behandeld met een milieuvriendelijke waterafstotende coating.

Wat Hemp Hoodlamb tot een van Nukuhiva’s favourites maakt is dat HHL elk jaar hun collectie een stukje duurzamer probeert te maken. Zo bestond de buitenlaag van de jassen eerst uit 55% hennep en 45% biologisch katoen, maar ondertussen uit 77% hennep en 23 biologisch katoen. De ‘Satifur’ (fake fur) kraag bestond eerst uit 100% acryl en ondertussen uit 35% gerecycled polyester, 20% hennep en 45% acryl. Keep up the good work!

Drie Hemp Hoodlamb jassen uit de collectie in de winkels uitgelicht.

Ladies Nordic Nightwatch 

Winddicht, Waterafstotend
Nordic Protection tot -15˚C
Afneembare kraag
Asymmetrische 2-weg rits
Buitenkant: 55% hennep, 45% biologisch katoen
Tussenlaag: 100HL Thermore® Ecodown® insulation
Voering: 20% hennep, 35% recycled polyester, 45% acrylic Satifur lining

Men’s Nordic Light 

Winddicht, Waterafstotend
Tot -5˚C
Lichtgewicht jas
Zonder polyester voering
Asymmetrische 2-weg rits
Buitenlaag: 68% hennep, 32% biologische katoen
Insulation: 60HL Thermore® EcoDown®
Lining: 100% bio-katoen

Ladies Long Coat 

Winddicht, Waterafstotend
Tot -10˚C
Afneembare capuchon
Asymmetrische 2-weg rits
Buitenkant: 77% hennep & 23% katoen
Voering: 20% hennep, 35% recycled polyester
45% acryl Satifur lining

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.