What do you treasure? – door Christine
19616
post-template-default,single,single-post,postid-19616,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

What do you treasure? – door Christine

What do you treasure? – door Christine

Ken je dat gevoel dat je een kledingstuk tegenkomt, wat echt als een gevonden schat voelt? Dat je denkt, ‘Ja dit is ‘m, deze past perfect bij mij!’. Dat gevoel heb ik bij deze nieuwe jurk van Komodo. Alle details kloppen, de stof en de kleur zijn prachtig … echt een treasure!

Soms vergeten we wel eens dat onze kleding met de hand wordt gemaakt. Maar als je deze jurk goed bekijkt kun je zien dat er veel liefde (en uren) in is gestopt. Er zit embroidery aan de onderkant van de jurk en aan de mouwen waarvan elk steekje met de hand is gemaakt. Elke jurk is ook net anders, zoals dat gaat bij geen massaproductie.

Komodo is sinds 1988 bezig met het maken van eigenzinnige kleding van natuurlijke vezels zoals biologisch katoen, hennep, bamboo, tencel en rayon. Minstens zo belangrijk voor het merk is het welzijn van de leveranciers en de mensen die de kleding maken in de kleine fabrieken. De oprichter Joe Komodo zegt: ”It’s a privilege of our civilization to dress up in comfort and style, but it’s also the responsibility of todays fashion designers to make that style fairly and sustainable for those who work on it – otherwise, you can only pretend it’s cool !”

Nukuhiva werkt samen met Square1Magazine aan een treasure hunters-magazine bomvol inspiratie voor een duurzame kledingkast. De jurk van Komodo heet Alienor Dress en is verkrijgbaar in onze winkels. We zijn ook benieuwd naar jouw treasures. Wil je je verhaal delen? Mail dan naar christine@nukuhiva.nl

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.