The Window Show met Marieke Veere
20948
post-template-default,single,single-post,postid-20948,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

The Window Show met Marieke Veere

The Window Show met Marieke Veere

Nukuhiva x Marieke Veere

Van 13 januari tot 28 januari is de Haarlemmerbuurt een creatieve samenwerking tussen de winkels en veelbelovende kunstenaars; The Window Show. 27 winkels – waaronder Nukuhiva – stelden hun etalage beschikbaar aan evenzoveel kunstenaars. Aniek Bartels en Joëlle Wehkamp van de BiskwieClub kwamen op dit toffe idee. Nukuhiva werd gekoppeld aan illustrator Marieke Veere.

IMG_2735

Marieke Veere Vonk (Amsterdam 1991) is een designer en illustrator die werkt vanuit Rotterdam. Ze studeerde ‘illustration and gamification’ aan de Willem de Kooning Academie (NL) en de University of the West of Bristol (GB). Marieke Veere werkt graag in verschillende stijlen waarbij ze haar inspiratie haalt uit de natuur en levende wezens. In haar werk is een combinatie van handgetekende details en grafische elementen.

Marieke over haar etalage: “Voor de ruit bij Nukuhiva Amsterdam heb ik veel onderzoek gedaan naar het eiland. Ik wilde graag een combinatie maken van natuur en cultuur. In de illustratie heb ik uiteindelijk verschillende bloemen gecombineerd met een vogel (een Brown Booby) en een tiki, die de winkel als het ware beschermt.”
IMG_6958
IMG_9128
IMG_7522
“De bloemen die ik gemaakt heb zijn de Jatropha bloem en de Frangipangi:
Van de Jatropha wordt bio-diesel gemaakt. Deze heb ik gebruikt omdat ik het een mooie referentie vond naar de winkel en waar hij voor staat. De Frangipangi wordt gebruikt voor verschillende rituelen op het eiland, en om door de eiland bewoners om zichzelf mooi te maken. Daarvoor komen mensen natuurlijk ook bij Nukuhiva ;)”

“De Brown Booby noemen wij ook wel de Bruine Gent. Op een aantal blogs van eiland bezoekers kwam ik tegen dat één van de eerste dingen die zij tegen kwamen, deze oorspronkelijke eilandbewoner was. Hij heette ze als het ware welkom op het eiland, en nu ook in de winkel.”

The Window Show is de hele week nog te zien in de Haarlemmerbuurt, Amsterdam. Ook is werk van Marieke tijdelijk te koop bij de Nukuhiva winkel aan de Haarlemmerstraat. Klik hier voor meer informatie over Marieke en een indruk van haar werk.

IMG_5251
IMG_6316
IMG_7520
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.