
28 jan Spruitenstamppot met gember
Voor vanavond weer een (h)eerlijk recept uit De Groene Garde: Spruitenstamppot met gember, bereidingstijd van 30 min.
Benodigdheden:
1 kilo aardappelen…
750 gram spruiten
6 cm verse gember
scheut olijfolie
1 grote ui
2 tl. komijn
2-3 appels
150 ml melk
snuf nootmuskaat
zout en peper uit de molen
Kook de aardappelen en de spruiten in een grote pan met een flinke laag water en wat zout gaar. Snij de ui fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de olijfolie en fruit de ui met gember en de komijn zachtjes glazig. Snij de appel in stukjes. Schep dit erdoor en laat even zachtjes meefruiten. Giet de aardappelen met de spruiten af en stamp ze fijn. Voeg al roerende de melk toe, zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Breng het gerecht op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Tip: Meerdere ingrediënten in hetzelfde water koken scheelt energie, water en handelingen, zoals bij dit recept.
Eet smakelijk, we zijn benieuwd hoe het vanavond weer gesmaakt heeft.
Fijne avond!
Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.