Spruitenstamppot met gember
17048
post-template-default,single,single-post,postid-17048,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Spruitenstamppot met gember

Spruitenstamppot met gember

Voor vanavond weer een (h)eerlijk recept uit De Groene Garde: Spruitenstamppot met gember, bereidingstijd van 30 min.

Benodigdheden:

1 kilo aardappelen…

750 gram spruiten

6 cm verse gember

scheut olijfolie

1 grote ui

2 tl. komijn

2-3 appels

150 ml melk

snuf nootmuskaat

zout en peper uit de molen

Kook de aardappelen en de spruiten in een grote pan met een flinke laag water en wat zout gaar. Snij de ui fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de olijfolie en fruit de ui met gember en de komijn zachtjes glazig. Snij de appel in stukjes. Schep dit erdoor en laat even zachtjes meefruiten. Giet de aardappelen met de spruiten af en stamp ze fijn. Voeg al roerende de melk toe, zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Breng het gerecht op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Tip: Meerdere ingrediënten in hetzelfde water koken scheelt energie, water en handelingen, zoals bij dit recept.

Eet smakelijk, we zijn benieuwd hoe het vanavond weer gesmaakt heeft.

Fijne avond!

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.