Show & Tell – Mixing fair and preloved
19634
post-template-default,single,single-post,postid-19634,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Show & Tell – Mixing fair and preloved

Show & Tell – Mixing fair and preloved

Ik was afgelopen weekend met m’n kledingkast bezig. Wat winterkleren weghangen en zomerse items achter uit m’n kast naar voren. Mijn kledingkast is een verzameling van nieuwe en tweedehandse treasures. Ik haalde mijn favoriete zomerjasje tevoorschijn. Een tweedehands spijkerjasje, dat ik drie jaar geleden bij Sister’s Vintage in Utrecht vond.

Wanneer je net met fair fashion in aanraking komt, is het soms best lastig om je kooppatroon te veranderen. Geen grote winkels meer met veel en heel goedkoop aanbod. Maar soms wat langer zoeken én sparen voor dat perfecte kledingstuk. Laten we eerlijk zijn, er hangt een ander prijskaartje aan fair fashion. Dit heeft onder andere te maken met duurdere stoffen, kleinere oplages en de keuze voor andere productielanden.

Ik spreek vaak regelmatig scholieren bij ons in de winkel die net ‘The True Cost’ of een andere documentaire hebben gekeken. Ze willen radicaal anders gaan kopen, maar vinden dit best lastig.
Maar, volgens mij hoef je onderaan de streep niet duurder uit te zijn!
Een goede vuistregel is bijvoorbeeld de 30wear rule, van Livia Firth. Alleen iets kopen dat je vaak gaat dragen, en dat past bij minimaal 5 andere stukken. En wanneer je bewuster koopt, koop je minder. Daarnaast zijn er heel veel goede alternatieven: vintage, ruilen, lenen of ga op zoek naar tweedehands kleding; oftewel pre-loved. En koop af en toe een wat duurder item waar je echt blij van wordt!

Dit zijn twee van mijn preloved treasures:


Spijkerjasje – gevonden voor €10 bij Sister’s Vintage
Blouse van zijde – gevonden in India, gemaakt van oude sari’s – €5

Nukuhiva werkt samen met Square1Magazine aan een treasure hunters-magazine bomvol inspiratie voor een duurzame kledingkast. We zijn benieuwd naar jouw preloved-treasures en wijden hier graag een volgende blogpost aan. Meedoen? Mail dan naar christine@nukuhiva.nl

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.