Show & Tell met Elise – ‘Duurzame mode wordt ooit de norm!’
20172
post-template-default,single,single-post,postid-20172,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Show & Tell met Elise – ‘Duurzame mode wordt ooit de norm!’

Show & Tell met Elise – ‘Duurzame mode wordt ooit de norm!’

Deze week een Show & Tell met Elise uit Utrecht. Ze won onlangs het ‘Wear What You Stand For’ t-shirt van Alchemist in de give-away. We maakten van de gelegenheid gebruik om haar wat vragen te stellen en beter te leren kennen. Elise woont in Utrecht met haar vriend en twee dochters van 5 en 1. In het dagelijks leven is ze werkzaam bij een woningcorporatie en houdt ze zich bezig met leefbaarheid en bewonersparticipatie. “Ik werk in een aantal wijken in Amsterdam Noord en probeer die een stukje mooier, schoner, veiliger en fijner te maken. Het liefst samen met bewoners en andere partijen en organisaties in de buurt. Ik zet hiervoor allerlei leefbaarheidsprojecten op om dit te realiseren.”

Waar kom je vandaan?
“Ik ben geboren en getogen in Utrecht en heb bijna mijn hele leven in de stad gewoond, op diverse mooie plekken. Onze droom is om in een volledig energie-neutraal huis te wonen in een groene omgeving, samen met anderen waarbij er gemeenschappelijke voorzieningen (zoals moestuin, boomgaard, schuur, gereedschap en flexibele werkplekken) worden gedeeld. Op dit moment zijn we bezig met het realiseren van onze droom, wat betekent dat we (helaas) wel de stad gaan verlaten…..”

Wat spreekt je aan aan duurzame mode?
“Het is mooi, zijn fijne stoffen, het zit lekkerder en het voelt beter, omdat je weet dat er rekening gehouden wordt met het milieu en arbeidsomstandigheden van mensen. Het is frustrerend dat het nog niet mainstream is, maar ik geloof erin dat het ooit de norm wordt.”

Wat is je persoonlijke missie?
“Om mijn levensstijl steeds een stukje duurzamer te maken, mijn kinderen bewust van hun omgeving op te voeden en zo bij te dragen aan een betere wereld.”

Wat is je favoriete spot om te shoppen?
“Nukuhiva natuurlijk en online shop ik vaak bij BrandMission (in Haarlem). Verder lease ik al een paar jaar een jeans via MudJeans, waar ik erg blij van wordt. Shoppen doe ik eigenlijk niet veel meer, omdat ik iedere keer als ik bij grotere ketens de labels check een beetje ongelukkig wordt.”

Welk merk (merken) is je lievelings?
“Armedangels, de basics van People’s Avenue, Nudie Jeans, Alchemist en TOMS voor schoenen.”

Hoe omschrijf je je kledingstijl (en wat je aan hebt in de foto)?
“Stoer en vrouwelijk. Ik voel me het lekkerst in een spijkerbroek met gympen of laarzen en een leuk shirtje.”

Wat is het beste shopadvies dat je hebt gekregen?
“Bedenk voordat je iets koopt met welke kleding in je kast je het allemaal kunt combineren.”

Wat is het laatste item dat je hebt gemaakt of hebt laten maken?
“Mijn jumpsuit van Mudjeans. Super zo’n repair-service!”

Heb je een shopritueel?
“Niet echt, ik hou van overzichtelijke winkels. Verder ben ik nog steeds gevoelig voor Sale, wat natuurlijk helemaal niet goed is! Maar oh, wat hou ik van korting (van huis uit meegekregen….).”

Wat is het laatste item dat je hebt gekregen of hebt weggegeven?
“Ik heb nog steeds dingen in mijn kast hangen om een keer weg te geven: een tweedehands jasje dat ik online had gekocht, maar voor mijn schouders iets te smal is. Daar moet ik nog even iemand voor vinden! En een shirt dat mij te groot is en wel iets voor mijn zusje is. Dat krijgt ze na haar zwangerschap :-)”


Nukuhiva werkt samen met Square1Magazine aan een treasure hunters-magazine bomvol inspiratie voor een duurzame kledingkast. We zijn benieuwd naar jouw preloved-treasures en wijden hier graag een volgende blogpost aan. Meedoen? Mail dan naar christine@nukuhiva.nl

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

1 Reactie