Een (h)eerlijk recept uit het kookboek De Groene Garde
16963
post-template-default,single,single-post,postid-16963,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Een (h)eerlijk recept uit het kookboek De Groene Garde

Een (h)eerlijk recept uit het kookboek De Groene Garde

Vanaf vandaag, elke woensdag een (h)eerlijk recept uit het kookboek De Groene Garde (te koop bij ons in de winkel).

Voor vandaag een hoofdgerecht; de Veggie pompoenburger, want wie zegt dat burgers ongezond zijn?

Benodigdheden:
1 pompoen 400 gram
flinke scheut olijfolie
50 gram ongezouten cashewnoten
5 takjes koriander
halve rode ui
1 teen knoflook
150 gram feta
5 el. paneermeel
2 tl. zelfrijzend bakmeel
2 portobello’s
2 el. balsamico
4 Italiaanse bollen (brood)
ketchup naar smaak
mayonaise naar smaak
zout en peper uit de molen

Voor het garnituur:
100 gram veldsla
2 tomaten
2 augurken
1 rode ui

Verwarm de over voor op 170 graden.
Snij de pompoen in blokken van circa 2cm en hussel met flinke scheut olijfolie, peper en zout. Leg op een bakplaat en bak 20 a 45 minuten in de oven.
Hak ondertussen de cashewnoten fijn. Snij de koriander, rode ui en knoflook. Laat de pompoen even afkoelen en verdeel in twee gelijke hoeveelheden. Kneed in een mengkom de ene helft van de pompoen met de feta, cashewnoten, koriander, rode ui, knoflook, paneermeel en bakmeel tot een egale massa. Snij de andere helft van de pompoen in hele kleine blokjes en roer het voorzichtig door de rest, zodat de structuur behouden blijft. Maak hier met behulp van een grote spatel vier platte burgers van.
Gril de burgers 3 a 4 minuten per kant in een grillpan.
Maak ondertussen de portobello’s schoon en snij in repen van circa een halve centimeter breed. Bak in 3 minuten gaar in een scheut olijfolie, voeg zout en peper toe en blus af met balsamico.
Snij de broodjes open en gril de binnenkant kort in de pan. beleg met het garnituur, de pompoenburger, de reepjes portobello en voeg naar smaak mayonaise en ketchup toe.

We zijn benieuwd hoe het gesmaakt heeft, laten jullie het ons weten!

Fijne avond en eet smakelijk

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.