Veja - NUKUHIVA
21977
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21977,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Veja

Meer dan sneakers alleen
Categorie
Schoenen
Over dit project

Met VEJA krijg je meer dan sneakers alleen. Het Franse merk kiest namelijk niet tussen design of maatschappelijke verantwoordelijkheid, maar levert allebei. Transparantie, eerlijke handel, duurzame materialen en tijdloze designs staan centraal.

Het biologisch katoen van VEJA wordt geproduceerd door boerencoörperaties uit Brazilië en Peru en voor de zolen wordt wilde rubber gebruikt. Het wilde rubber is afkomstig uit het Amazone regenwoud en wordt direct ingekocht van de Seringueiro gemeenschap. Sinds 2004 heeft VEJA 195 ton wilde rubber gekocht, wat heeft bijgedragen aan het behoud van 120.000 hectare bos. Ook leuk om te weten: VEJA heeft een ‘no ads’-beleid en heeft ook vegan modellen!

VEJA toont aan dat duurzaamheid één grote reis is en laat dit ook zien. Op hun website lees je nog veel meer over hoe het hun de afgelopen decennia vergaan is, voor welke dilemma’s ze staan en welke successen ze geboekt hebben.