SKFK - NUKUHIVA
21703
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21703,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

SKFK

Speels en creatief
Categorie
Fashion
Over dit project

Het Baskische SKFK (Skunkfunk) creëert functionele, vrouwelijke mode met een speelse en creatieve twist. Voor hen is duurzaamheid een proces waarbij ze telkens bezig zijn om mode duurzamer en eerlijker te maken en dit wordt dan ook doorgevoerd in alle facetten van het label.
Zo halen ze hun fairtrade en biologische katoen via Chatna Coalition (Chetco). Hier kopen ze hun katoen een jaar van te voren in bij een coöperatie van kleine boeren in de Indiase deelstaten Odisha, Maharashtra en Telangana. De betaalde prijs is een lang termijn verbintenis en vermindert de economische druk op meer dan 35.000 boeren. Daarnaast worden de producten over zee getransporteerd, hierdoor wordt hun carbon footprint verkleind. De verpakkingen zijn van bio-plastic of gerecycled karton en zijn ze bezig om volledig circulair te worden.