People Tree - NUKUHIVA
20433
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-20433,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

People Tree

Categorie
Fashion
Over dit project

People Tree is dé pionier op het gebied van fair trade kleding. In 1991 opgericht door Safia Minney, schrijfster van de boeken ‘Slave to Fashion’ en ‘Slow Fashion’. People Tree gebruikt uitsluitend milieuvriendelijke materialen, zoals biologisch en fair trade gecertificeerde katoen, biologische wol en Tencel. De kleding wordt voornamelijk gemaakt in India, Nepal en Bangladesh. Voor PT is transparantie erg belangrijk en alle producenten staan dan ook op hun website. Een van de producenten is Assisi Garments in India. Dit is een van de eerste ‘social businesses’ waar People Tree mee werkte, en is opgericht door nonnen die voorzien in training en werk voor dove, stomme en achtergestelde vrouwen.

 

 

People Tree is gecertificeerd door de World Fair Trade Organization. Dit is uitzonderlijk voor een kledingmerk en betekent dat dit bijzondere kledingmerk zich voor 100% inzet voor fair trade handel. Bij het ontwerpen van de collectie van People Tree, staan de skills en de makers centraal. Ze zorgen ervoor dat traditionele technieken worden gebruikt en dat elke productielocatie voldoende werk heeft aan een collectie.