Je Moeder - NUKUHIVA
22307
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22307,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Je Moeder

Opruiming van de grote Klerezooi
Categorie
Fashion
Over dit project

Wist je dat één derde van alle geproduceerde kleding nooit wordt gedragen? Tweederde belandt uiteindelijk op de vuilnisbelt of wordt verbrand. Minder dan 1% wordt uiteindelijk gerecycled. Dat moet anders, volgens Je Moeder.

 

Je Moeder is een activistisch kledingmerk dat de kledingindustrie aanpakt met de Opruiming van de grote Klere-zooi: Restpartijen, overschotten en welvaartsresten worden zo lokaal mogelijk mens- en milieuvriendelijk gepimpt en handgedrukt in een Amsterdamse sociale zeefdrukkerij.

 

Eline, zelf al jaren klimaatactiviste, gebruikt deze grote boodschap niet alleen op kleding, maar voert ook de druk op in de politiek en bedrijfswereld met creatieve acties en optredens die toewerken naar systeemverandering. Tijdens een blokkade van een Duitse kolenmijn bijvoorbeeld, of met een aard-erende ceremonie voor de ingang van Shells aandeelhoudersvergadering, waarin ze oproept tot beweging naar een ecocentrische wereld.

 

Terwijl de Klerezooi wordt opgeruimd, broedt ze op een nieuwe lijn die zo natuurlijk, lokaal, en regeneratief mogelijk wordt gemaakt. Zie ook jemoedershirt.nl.