Achter de schermen bij Alchemist
18953
post-template-default,single,single-post,postid-18953,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Achter de schermen bij Alchemist

Achter de schermen bij Alchemist

Alchemist – Caroline Mewe 
Gisteravond waren we te gast bij Alchemist Fashion, onder andere om de prachtige nieuwe collectie te bewonderen. Alchemist, het prachtige modelabel van Caroline Mewe, bestaat alweer 10 jaar en we verkopen het merk een jaar of vijf in onze winkels. Ondertussen is het merk uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse duurzame mode scene (en is tevens te vinden in boetieks). Het heeft 80 verkooppunten, waarvan de meeste in Nederland maar ook in landen als Duitsland, Finland en Amerika. Alchemist bestaat uit een klein team waarmee we een goede samenwerking hebben. Op de foto zie je naast onze eigen medewerkers, Caroline ( helemaal links op de foto), Stephanie en Sara (vooraan in het midden). Alchemist maakt elegante, kwalitatief hoogwaardige, vrouwelijke en tikkeltje stoere kleding. Ze werken samen met fabrieken in Portugal en een klein deel van de collectie wordt in India geproduceerd. Daar worden de prachtige embroidery en pailletten gemaakt (met de hand!). Caroline bezoekt de fabrieken regelmatig en is altijd bezig met zoeken naar nieuwe duurzame materialen, technieken en alternatieven. We mochten gister alvast de nieuwe collectie voor de herfst/winter bekijken. Een item dat meteen opviel is een blouse (in bordeaux en zwart) van zachte tencel, die je zowel sjiek als nonchalant kan dragen. Vanaf eind juli/begin augustus druppelen de nieuwe items van Alchemist in onze winkels binnen. We can’t wait!

Alchemist en Fairtrade
Alchemist is aangesloten bij de Fair Wear Foundation (FWF). FWF is een onafhankelijke, non-profitorganisatie die samenwerkt met bedrijven en fabrieken om arbeidsomstandigheden te verbeteren voor arbeiders in de kledingindustrie. De FWF hanteert acht ‘labour standards’ die de aangesloten merken – en dus ook Alchemist – onderschrijven. De leveranciers moeten zich houden aan een ‘code of conduct’ waarin zaken staan als: Het werk is vanuit vrijheid gekozen, er vindt geen discriminatie plaats, werknemers mogen een vakbond starten en/of daaraan deelnemen, er vindt geen kinderarbeid plaats, er wordt een leefbaarloon uitgekeerd (en niet een minimumloon wat vaak ver onder een leefbaarloon ligt), werknemers hebben een contract met de daarbij behorende rechten, een veilige en gezonde werkomgeving, beperkte overuren en recht op een contract. Bij leveranciers waarmee de merken samenwerken, worden audits uitgevoerd om te controleren of ze zich houden aan de afspraken. Caroline werkt al ruim 30 jaar in de mode. Haar drijfveer is om items van kwaliteit te maken, die lang mee gaan en op een eerlijke manier worden gemaakt. Zo hebben wij én de makers er het meeste plezier van.

Verder lezen over de filosofie van Alchemist? Dan kan hier.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.