Nieuwe collectie van People Tree & Alchemist
20919
post-template-default,single,single-post,postid-20919,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Nieuwe collectie van People Tree & Alchemist

Nieuwe collectie van People Tree & Alchemist

Ondertussen druppelt er nieuwe collectie binnen in onze winkels van onder andere Alchemist en People Tree. Lichte stoffen, rijke details, mooie afwerking en.. ze doen al een beetje denken aan de lente.
De aankomende weken komt er nog veel meer nieuws binnen. Ook volop nieuwe collectie voor de heren.
In deze blogpost een preview van de nieuwe items van People Tree en Alchemist.

Alchemist_SS18_Set9_1185

Nieuwe items van Alchemist

Alchemist maakt high-end fashion, mooie kleding die goed gemaakt is van duurzame stoffen. ‘Mode is persoonlijk, het laat zien wie je bent. Kleding komt natuurlijk heel dicht bij, je draagt het op je huid. Dan wil je toch niet iets aan hebben wat ongelukkig in elkaar is gezet? We geloven dat mensen geen losstaande wezens zijn, maar verbonden zijn met hun omgeving. Volgens het verhaal zochten alchemisten naar de formule om goud te maken. Ze wilden het gewone omzetten in het allermooiste. Door losse stoffen samen te smelten wilden ze het hoogst haalbare maken. Wij volgen hun idee en geloven dat chemie begint als de verschillende elementen met elkaar in aanraking komen.
Wij willen graag inspireren, niet dicteren. Hoe mooi wil je het hebben?’

alchemist-summer_A81-CD0117_P33_front

Made with love in Macedonië.
100% viscose

alchemist-summer_A81-CD0211_A58_front

Made with love in Portugal.
Gemaakt van 100% biologische katoen.

A81-CT0159_A14_front

Wear What you Stand For Tee
Made with love in Portugal van biologisch katoen.

alchemist-summer_A81-CP0117_P33_front

Made with love in Macedonië.
100% viscose

Nieuwe collectie van People Tree

People Tree is dé pionier op het gebied van fair trade kleding. In 1991 opgericht door Safia Minney, schrijfster van de boeken ‘Slave to Fashion’ en ‘Slow Fashion’. People Tree gebruikt uitsluitend milieuvriendelijke materialen, zoals biologisch en fair trade gecertificeerde katoen, biologische wol en Tencel. De kleding wordt voornamelijk gemaakt in India, Nepal en Bangladesh. Voor PT is transparantie erg belangrijk en alle producenten staan dan ook op hun website. Een van de producenten is Assisi Garments in India. Dit is een van de eerste ‘social businesses’ waar People Tree mee werkte, en is opgericht door nonnen die voorzien in training en werk voor dove, stomme en achtergestelde vrouwen.

white borders people tree website.

Gemaakt van 100% biologische katoen.
Fairly made in India.

35158633561_e844334669_k

Gemaakt van 100% biologisch katoen.
Fairly made in Bangladesh.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.