Karigar – Ambacht, prachtige stoffen en een goed verhaal
19600
post-template-default,single,single-post,postid-19600,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Karigar – Ambacht, prachtige stoffen en een goed verhaal

Karigar – Ambacht, prachtige stoffen en een goed verhaal

Wanneer je zo nu en dan onze winkel bezoekt zal het je niet zijn ontgaan dat we prachtige sjaals in de winkel hebben hangen. Deze sjaals zijn van het merk Karigar. In deze blogpost vertellen we je graag wat meer over dit prachtig merk, hun ambacht en goede verhaal.

Achter de prachtige stoffen en kleurencombinaties gaat een mooi verhaal schuil. Elk Karigar (Hindi voor ‘ambachtsman/vrouw’) product is ontworpen in Nederland en volledig handgemaakt door meer dan 1000 ambachtsmensen in verschillende delen van India (voornamelijk vrouwen). Traditionele technieken zijn vertaald naar hedendaagse ontwerpen. De collectie omvat plaids, kussenhoezen, sjaals en capes gemaakt van natuurlijke materialen zoals wilde zijde, handgesponnen katoen, brandnetel en wol uit het Himalaya gebergte.

Het label werd gelanceerd tijdens Dutch Design Week 2014 en is ontstaan vanuit een samenwerking tussen designstudio IXX en Pashm, dat zich inzet voor meer werkgelegenheid voor Indiase ambachtsmensen. Beide bedrijven zijn gevestigd in Amsterdam en reeds enkele jaren actief in zowel India (productie) als Europa (markt). We verkopen de prachtige sjaals, capes en kussenhoezen van Karigar in onze winkels. 

Foto’s door Karen Kikkert, styling door Zohra Murad het model is Jeanine (senior).

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.