Just an ordinary wonderful friday at Nukuhiva
20724
post-template-default,single,single-post,postid-20724,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Just an ordinary wonderful friday at Nukuhiva

Just an ordinary wonderful friday at Nukuhiva

Onze inbox loopt vandaag vol met Black Friday mails. Die van jou ook?

Black Friday Sale 60% off – €3 Deals – up to 70% off – This weekend only Black Friday collection from €4,99 – Sale up to 80% off – ‘Dit weekend belachelijk veel korting’ 

Vandaag is het traditiegetrouw Black Friday, oftewel de dag na Thanksgivingday waarop het collectieve kerst- en sinterklaasinkopen doen begint. Brands zijn gestart met grote uitverkoop en geven dit weekend nog eens extra Black Friday korting.

Bij Nukuhiva is geen Black Friday te bekennen.. Zelfs geen enkel artikel met korting (afgezien van een item waar er nog maar 1 van is, met 20% korting). Een aantal jaren geleden zijn we gestopt met het afprijzen van onze collectie. We doen niet meer mee aan een doorgeslagen cultuur met permanente uitverkoop en het concurreren op de laagste prijs. We geloven dat kleding geen budgetitem of wegwerpartikel is dat je voor hetzelfde bedrag koopt als een frappuchino of gin-tonic.

Elk kledingstuk is handgemaakt door vele paar handen, vaak aan de andere kant van de wereld. Een kledingstuk legt een enorme reis af van katoenplantage, spinnerij, ververij, weverij, fabriek, warehouse tot winkel. En is dat maar €5 waard? Een kledingstuk kan niet eerlijk geproduceerd zijn voor zo’n lage prijs.

SLOW FASHION

We zijn fan van het ‘slow fashion’ principe. We geloven in het maken van eerlijke en duurzame producten. We vinden dat kleding niet na twee maanden ‘oud’ en waardeloos is, maar dat het haar waarde behoudt. Kleding bederft niet.. We vinden een goed verhaal belangrijker dat stunten met prijzen. Daarom helpen we je graag aan een kledingstuk waar je blij van wordt, waar je lang mee kan doen en een goed gevoel van krijgt. Niet een impuls-aankoop van een kledingstuk wat met het kaartje er nog aan onderin je kast verdwijnt.
Uit respect voor de makers, de grondstoffen en de dragers. 

Dus, geen Black Friday maar ‘just an ordinary wonderful friday’..

Fragment uit ‘The True Cost’ over Black Friday

Quote van Fashion Revolution
Deze blogpost verscheen al eerder op kuyichi.com

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.