Jimini’s eetbare insecten – In cricket we trust
19574
post-template-default,single,single-post,postid-19574,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Jimini’s eetbare insecten – In cricket we trust

Jimini’s eetbare insecten – In cricket we trust

Nieuw bij Nukuhiva, Jimini’s! Dit Franse merk introduceert gekruide insecten als borrelhapje. Eindelijk een leuk en orgineel alternatief voor die eeuwige chips en pinda’s, maar ook een duurzaam alternatief voor vlees.

Wist je dat er meer dan 1900 eetbare insecten zijn? De voordelen van het eten van insecten zijn enorm.  Ze zijn arm aan vet en koolhydraten. Ze bevatten van nature grote hoeveelheen eiwit en zijn rijk aan omega 3 en 6 vetzuren. Naast het feit dat ze gezond en natuurlijk zijn, is het eten van insecten goed voor het milieu: ze hebben weinig water en voeding nodig om te groeien. Dit is een belangrijk voordeel als je het vergelijkt met de hoeveelheden water en energie die er nodig zijn om ‘normaal vee’ te fokken. Qua duurzaamheid zijn er maar weinig eiwitbronnen die het halen bij insecten.

Bij Nukuhiva verkrijgbaar; de meelworm en de krekel in diverse smaken zoals BBQ Union enKomijn&Sesam. Ook hebben we noten- en vruchtenrepen met krekelmeel. Jimini’s kweekt de insecten in Nederland en in Vaux-le-Pénil, naast Parijs, worden ze gekruid.

Hoe eet je insecten? De Jimini’s zijn direct te eten. Ze zijn gekruid en geven een knapperige bite, waardoor ze ook in een salade als versiering gebruikt kunnen worden.

Zijn Jimini’s producten biologisch? Momenteel bestaat er geen biologische certificering voor insecten. Wat de kruiden betreft, zijn ze 100% natuurlijk, zonder kleurstoffen of conserveringsmiddelen. De insecten krijgen uitsluitend niet-GMO voedsel zoals meel, groenen en tarwe.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.