Hoe één sms’je iemand kan helpen
19569
post-template-default,single,single-post,postid-19569,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Hoe één sms’je iemand kan helpen

Hoe één sms’je iemand kan helpen

Street Messenger is een SMS service die daklozen informeert over eten, lokale opvang en andere diensten waar ze gebruik van kunnen maken. De service werkt in Amsterdam en is onlangs uitgebreid naar Utrecht en het zuiden van het land. In onze winkel in Amsterdam ontvingen we vorige week zes dakloze jongeren, om een nieuwe outfit uit te komen zoeken. Collega Laura vertelt over haar ontmoeting met de jongeren.

“Zondagochtend om 8 uur was er al een hele crew Nukuhiva aan het verbouwen, alles voor het perfecte licht. Ik had niet gedacht dat er zoveel mensen betrokken zouden zijn voor 1 kort filmpje. Ik had verder geen idee wat mij te wachten stond, en net als de dakloze jongeren vond ik het best wel spannend om voor een camera te moeten.

Allereerst viel het mij op dat je niet kon zien aan de jongeren dat ze dakloos zijn. Ze verzorgen zich goed en hechten hier ook veel waarde aan. Dit is ook een vraag die ik aan de jongeren mocht stellen of ze dachten dat mensen konden zien dat ze dakloos zijn, en op 1 iemand na dacht iedereen van niet omdat ze zich goed verzorgen.

Het was vooral heel fijn om te zien hoe erg ze straalden als ze het pashokje uit kwamen in een nieuwe outfit. Omdat de jongeren vaak kleding krijgen van kennissen of familie was het idee om vooral hun zelf te laten kiezen wat ze mooi vinden en gaf ik advies over de maat. In totaal heb ik 6 jongeren geholpen aan een nieuwe outfit.

Wat mij het meeste heeft geraakt is om te horen van 1 van de jongeren regelmatig ‘s nacht op straat heeft doorgebracht en daarna door naar school ging omdat hij maar een bepaald aantal dagen per maand in een opvang mag slapen. De rest van de maand moet hij zelf regelen. Regelmatig na een nacht doorbrengen op straat, frist hij zich op bij een opvang die op een bepaalde tijd open is en dan ging hij door naar school.

Naar school gaan en een diploma halen is waar ze naar streven. Want met een diploma heb je meer kans op een goede baan en kan je zorgen voor een inkomen en een huis.

Ik had ook heel erg te doen met 1 jongen die veel tijd doorbracht in een park in Amsterdam, hij had 1 grote koffer met kleding en eigendommen. Omdat hij een afspraak had met een instelling die hem misschien zou kunnen helpen aan de andere kant van de stad besloot hij zijn koffer te verstoppen in het park. Dan zou hij die niet helemaal mee hoeven te slepen. Eenmaal na de afspraak terug gekomen in het park.. koffer weg. Zo sneu, het enige wat hij nog had aan eigendommen was gestolen. Het liefst had ik hem 3 setjes kleding mee willen geven.”

Bekijk hier het filmpje van Streetmessenger & Nukuhiva —>

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.