Maak kennis met Fietskoerier Tobias
20095
post-template-default,single,single-post,postid-20095,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Maak kennis met Fietskoerier Tobias

Maak kennis met Fietskoerier Tobias

Sinds kort werkt Nukuhiva samen met De Fietskoerier Utrecht en De Fietskoerier Amsterdam voor het bezorgen van pakketjes voor klanten en pakketjes tussen de filialen. We stelden de Utrechtste fietskoerier een aantal vragen over zijn kleding en passie voor fietsen en duurzaamheid.

Wie is Tobias?
Ik ben mede-eigenaar en koerier bij De Fietskoerier Utrecht en De Fietskoerier Amsterdam. We rijden met meer dan 30 koeriers zendingen door de stad – voor de meest uiteenlopende klanten. Op deze manier houden we zo veel mogelijk bestelbusjes uit de stad. Naast het kantoorwerk – wat een groeiend bedrijf met zich meebrengt – zit ik ook zoveel mogelijk op de fiets, ook in m’n vrije tijd.

Waar kom je vandaan?
Ik ben geboren in de Jordaan, Amsterdam. Ik ben naar Utrecht verhuisd voor de mooie studie Sustainable Development en ben sindsdien in Utrecht gebleven.

Wat spreekt je aan aan duurzaamheid?
Duurzaam omgaan met je omgeving is mij van jongs af aan aangeleerd. Met name mijn moeder is voor mij een goed voorbeeld daarin. Dat is ook een van de redenen dat we altijd op fietsvakantie gingen, waardoor ik zo van fietsen ben gaan houden. Na mijn studie in die richting ben ik met vrienden het Duurzaamheid adviesbureau EvenDimmen begonnen. Na een paar jaar miste ik toch het daadwerkelijk toepassen van duurzame ideeen en kon ik aan de slag bij De Fietskoerier Utrecht. Inmiddels werk ik 8 jaar bij De Fietskoerier Utrecht en De Fietskoerier Amsterdam. Wij geloven dat fietsen de stad mooier maakt. Minder uitstoot, gezondere, fittere mensen, minder lawaai, geen bestelbusjes. De fiets is simpelweg de meest logische en duurzame optie in de stad.

Wat is je ervaring met duurzame mode?
Ik ben ook eigenaar van wielerkleding merk Good Cycling. Sinds dit seizoen zijn we overgestapt naar een productieplek die dichter bij huis is (Duitsland) en gerecyclede materialen gebruikt. Daar zijn we natuurlijk erg trots op! Voor mij is duurzame kleding zeker een belangrijke afweging als ik iets nieuws koop. Zelf draag ik graag kleding van Patagonia.

Wat is je favoriete spot om te winkelen?
Fietsenwinkels en surfshops kan ik erg van genieten. En ik loop ook wel is binnen bij Nukuhiva natuurlijk:)

Wat zijn je favoriete kledingmerken?
Patagonia, Good Cycling, Private, Oh Dawn, HippyTree, Fingerscrossed, Chrome.
Op de foto heb ik fietskleding aan van Good Cycling. Met name de wielerbroek is belangrijk voor iemand die de hele dag op de fiets zit. Mn kast hangt redelijk vol met fietskleding in alle kleuren en voor alle weersomstandigheden.

Wat is het laatste item dat je hebt gemaakt of hebt laten maken?
Al onze koerierskleding en tassen waar iets kapot aan gaat brengen we naar Oerania op de Oudegracht voor reparatie. Dan is het weer als nieuw!

Wat is het laatste item dat je hebt gekregen of hebt weggegeven?
Mijn broer en ik wisselen nog wel is wat kleding uit. Daarnaast lenen vrienden en ik elkaar uitrustingen voor klimmen, snowboarden en surfen uit.


BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.