Alles over onze duurzame stoffen
22029
post-template-default,single,single-post,postid-22029,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Alles over onze duurzame stoffen

Alles over onze duurzame stoffen

NUKUHIVA'S DUURZAME STOFFEN EN HOE JE ZE MOOI HOUDT

Bij Nukuhiva vind je duurzame kleding die gemaakt is van verschillende stoffen die vriendelijker zijn voor mens, dier en milieu! Welke soorten dat zijn, wat een duurzame stof is en hoe je deze mooi houdt vind je hieronder.

Uit welke duurzame stoffen bestaat de collectie?

De kleding van Nukuhiva kleding wordt gemaakt van de volgende stoffen (of een mix hiervan):

  • Biologisch of gerecycled katoen
  • TENCEL™
  • Viscose en ECOVERO™ viscose
  • Bamboe
  • Gerecycled polyester
  • Hennep
  • Linnen
  • Wol

Wanneer is een stof duurzaam?

Duurzaamheid is een begrip dat verschillende facetten heeft: mens/dier, economische vatbaarheid en milieu. De impact op het milieu kan je opsplitsen, bijvoorbeeld in klimaatverandering, grondstoffen- en watergebruik. Milieu Centraal heeft een handige vergelijking gemaakt van de milieu-impact van kledingstoffen (zie afbeelding) en legt op haar website meer uit: https://www.milieucentraal.nl/bewust-winkelen/love-your-clothes/de-impact-van-kleding/kledingstoffen-en-milieu/

Hoe pakken merken het aan?

Om bij te dragen aan duurzame ontwikkeling maken onze merken elk een afweging voor de stoffen die ze gebruiken: van hergebruik van bestaande materialen, gifvrije nieuwe materialen tot volledig veganistisch. Nukuhiva biedt daarom een selectie aan stoffen aan zodat jij qua look, feel en duurzaamheid ook jouw eigen keuze kan maken.

Hoe zit het met certificering?

Naast de soort stof kan je erop letten of een stof gecertificeerd is. Zo zijn veel kledingstukken bij Nukuhiva gecertificeerd door GOTS (Global Organic Textile Standard). Dit betekent dat niet alleen de grondstof (katoen of wol) biologisch gecertificeerd is, maar dat er ook strenge eisen zijn gesteld aan hoe de stoffen worden geverfd en hoeveel water en energie er in het productieproces zijn gebruikt. Veel merken van Nukuhiva, zoals Kuyichi, brengen jaarlijks een duurzaamheidsrapport uit waarin je wordt geïnformeerd over de milieu-impact van het productieproces.

VERZORGING

Hoe houd ik mijn stoffen duurzaam?

Als je bij ons een prachtig duurzaam geproduceerd kledingstuk hebt gekocht, is het nu aan jou om deze duurzaam te houden 😊 Als je je kleding blijft behandelen als het pareltje dat het is, zal je het lang kunnen koesteren:

Tip 1: Was zo min mogelijk. Hang je kleding na het dragen op zodat het kan luchten, bijvoorbeeld buiten of in de badkamer zodat het kan stomen terwijl je doucht. Vooral spijkerbroeken hoef je nagenoeg niet te wassen. Heeft je spijkerbroek vieze geurtjes? Leg het in een zak 24uur in de vriezer en weg zijn ze!

Tip 2: Als het tijd is om te wassen, inspecteer dan eerst het waslabel. Sommige stoffen vergen namelijk een speciale aanpak. Over het algemeen raden we aan om op een delicaat wasprogramma te wassen, laag te centrifugeren (max. 800 toeren) en op een lage temperatuur te wassen. Met 20-30°C wordt je kleding al goed schoon én bespaar je op je energierekening. Wist je namelijk dat 80-90 % van het energieverbruik van een wasmachine komt van het verwarmen van het water?

Tip 3: Haal je kleding snel uit de wasmachine en droog het aan de lijn i.p.v. in de droger. Zo vergroot je de levensduur van je kledingstuk en bespaar je daarnaast energie. Snel ophangen is vooral belangrijk bij TENCEL™, om strepen in de stof te voorkomen.

Tip 4: Repareer! Heeft jouw jeans ook slijtageplekken, bijvoorbeeld bij het kruis vanwege het vele fietsen? Breng het naar de coupeur en het kan zo weer een tijdje mee. Wij werken al jaren met Oerania Kledingreparatie aan de Willemstraat.

Meer weten?

Vind je het leuk om meer te weten over duurzame stoffen en de verzorging hiervan? Lees vooral verder op de websites van onze merken en vraag het ons in de winkel!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.