Walldog - NUKUHIVA
19384
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-19384,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Walldog

Kleding met een verhaal en soul
Categorie
Fashion
Over dit project

Een theekraam in Bombay, een oude fietsenwinkel in Rome of een Italiaanse barbier in New York. Stuk voor stuk kleine, lokale winkels die met hun typische logo’s en reclamepanelen karakter, authenticiteit en toewijding uitstralen. ‘Couleur locale’ die voor het Belgische Walldog de inspiratie vormde voor een nieuwe kledinglijn.


Lokaal. Authentiek. Uniek. Het zijn veelgebruikte termen, maar in het geval van Walldog zijn ze ook echt relevant. Walldog is een vernieuwend Belgisch label dat wereldwijd op zoek gaat naar het verhaal van authentieke winkels en straten. De logo’s, reclamepanelen of grappige opschriften van de ‘street shops’ print Walldog op een collectie van T-shirts, tops, tanks en sweatshirts voor zowel mannen en vrouwen. Echte logo’s dus van echte winkels. Want wat écht is, heeft een verhaal. De collectie wordt geproduceerd in een klein textielatelier in Portugal en Walldog brengt een deel van de winst terug naar een sociaal doel in de regio waar het verhaal vandaan komt. Hoe meer de verhalen gedeeld worden via sociale media en hoe groter de verkoop, hoe meer er kan geïnvesteerd worden in de lokale economie. Walldog werkt hiervoor samen met SOS Kinderdorpen en andere lokale ngo’s.