Karigar - NUKUHIVA
17112
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17112,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Karigar

Schitterende sjaals
Categorie
Accessoires
Over dit project

De schitterende sjaals van Karigar maken elke outfit af! Achter deze prachtige stoffen en kleurencombinaties gaat een mooi verhaal schuil. Elk Karigar (Hindi voor ‘ambachtsman/vrouw’) product is ontworpen in Nederland en volledig handgemaakt door meer dan 1000 ambachtsmensen in verschillende delen van India (voornamelijk vrouwen). Traditionele technieken zijn vertaald naar hedendaagse ontwerpen. De collectie omvat plaids, kussenhoezen, sjaals en capes gemaakt van natuurlijke materialen zoals wilde zijde, handgesponnen katoen, brandnetel en wol uit het Himalaya gebergte.

Het label werd gelanceerd tijdens Dutch Design Week 2014 en is ontstaan vanuit een samenwerking tussen designstudio IXX en Pashm, dat zich inzet voor meer werkgelegenheid voor Indiase ambachtsmensen. Beide bedrijven zijn gevestigd in Amsterdam en reeds enkele jaren actief in zowel India (productie) als Europa (markt). Nukuhiva verkoopt de prachtige sjaals en kussenhoezen van Karigar in haar winkels.