Bouillon met sherry en gepocheerd ei
17086
post-template-default,single,single-post,postid-17086,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Bouillon met sherry en gepocheerd ei

Bouillon met sherry en gepocheerd ei

Voor vanavond weer een (h)eerlijk recept uit De Groene Garde,
dit keer een voorgerecht met een bereidingstijd van 45 min.

Bouillon met sherry en gepocheerd ei

Less is more, dat gaat ook op voor dit recept. Met weinig ingrediƫnten beleef je een grote smaaksensatie. Als je het pocheren van een ei eenmaal onder de knie hebt, is dit een simpel maar heerlijk licht voorgerecht. De bouillon kun je makkelijk van tevoren maken. En nog makkelijker: maak wat meer en vries het in voor de volgende keer, want hier kan natuurlijk geen bouillonblokje tegenop!

Benodigdheden:

  • 100 gram spinazie
  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 2 grote uien
  • 2 stengels groenselderij
  • scheut olijfolie
  • 75 ml droge sherry
  • 4 eieren
  • zout en peper uit de molen

Was de spinazie goed, verwijder harde stelen en laat uitlekken.
Was de andere groenten en snij ze in even grote stukken. Bak deze groenten een paar minuten zachtjes in de olijfolie. Laat het mengsel niet kleuren.
Voeg dan 2 liter water toe, breng aan de kook en laat het 20 minuten koken.
Haal de bouillon eventueel door een zeef.
Voeg sherry toe aan de bouillon en breng aan de kook.
Doe de gewassen spinazie erbij.
Pocheer de eieren: breek elk ei in een kopje of schaaltje. Draai het gebroken ei even rond en laat het voorzichtig in de pan met bouillon glijden. Doe dit een voor een met alle eieren.
Zet het vuur laag. Keer vervolgens de eieren voorzichtig om met een schuimspaan en wacht tot het eiwit gestold is.
Haal de eieren met een schuimspaan uit de pan en schep ze in vier diepe borden.
Schenk de bouillon erover en breng op smaak met zout en peper. Serveer direct.

Lekker met geroosterd brood of stokbrood (handig om oud brood te gebruiken) en een beetje roomboter.

Veel plezier met de bereiding en eet smakelijk!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.